Spruitjes zijn echte herfst en winter groenten. Ze bevatten erg veel vitamine C. Helaas vinden veel mensen spruitjes vies door de enigszins bittere smaak. Dit maakt het vaak een grote uitdaging om gerechten met spruitjes lekker maken. Van dit gerecht wordt vast en zeker lekker gesmuld. De zoete druiven en knapperige, zoute spekjes zorgen voor een ware smaakexplosie!

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten
500 gr spruiten
1 ½ kg kruimige aardappelen
200 gr rode druiven
150 gr magere spekreepjes
nootmuskaat

Bereidingswijze
1. Maak de spruitjes schoon (verwijder de onderkant).
2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met een snufje zout in 20 min. gaar.
3. Voeg na 5 min. de spruitjes toe.
4. Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder zoveel mogelijk vet.
5. Snijd de druiven door de helft. Stamp de aardappelen met de spruitjes en de spekjes tot een stamppot met wat kookvocht en voeg daarna de druiven toe. Breng op smaak met nootmuskaat.

Wil jij meer inspiratie voor heerlijke en vooral gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Zlim Spruitjesstamppot met druiven en spekreepjes

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?